Tips
 

 
Napp i Älvsbacka!

Fiskevårdsplan för Östra Örten!l (obs stor fil)

Fisketävlingen "Gösnatta"
Älvsbacka badplats 2 juli kl 18.Föranmälan krävs ostraorten@hotmail.com eller kontakta Leif Bernholm 0705-21 31 31

Resultat Gösnatta 2013!!

Fiskekort Östra Örten

Hur hittar man till Älvsbacka

Mer information om fiskemöjligheter i Älvsbacka (OBS! en stor fil ca 7,3 MB i pdf-format)

Uppdaterade djupkartor ifrån norra delen resp. södra delen av Östra Örten. (Utförda av Mikael Grääs) Samt äldre dito 1940-50 tal avseende Gräsmången och Östra Örten i pdf-format

Fiskeklubben Nymphen - Svarttjärn

Vandringsleder i Älvsbacka

Kontaktinformation:
Cecilia Skoglund tel 0705275290 eller epost: styrelsen@alvsbacka.se

 

Nya fiskeregler i Östra Örtens FVOF fr.o.m. april 2016

Allmänna regler: det är tillåtet att fiska i Östra Örten och Lersjön med giltigt fiskekort. Östanåsån och 100 meter från åmynningen är fredade zoner från fiske. Minsta storlek på gös som får tas upp är 45 cm. I övrigt gäller den svenska fiskelagstiftningen. Det som på allmänna regler och respektive fiskekorts regler inte anges som tillåtet är förbjudet. Det är tillåtet för barn under 16 år och yngre att fiska utan fiskekort i sällskap med vuxen som löst fiskekort och då på dennes kvot.

Dagkort 50 kr: Är personligt och det är tillåtet att fiska med ett handredskap. Dagkortet gäller det kalenderdag det är löst. Dagkort löst genom i fiske på nätet gäller i 24 tim från den tiden det är löst.

Det är tillåtet att ta upp högst 2 gösar på ett kort. Övriga fiskar finns ingen begränsning på mer än att husbehovsfiske gäller.

Årskort 150 kr: Är personligt och det är tillåtet att fiska med ett handredskap. Årskortet gäller det kalenderår som det är löst för. Det är tillåtet att ta upp högst 15 gösar på ett kort/år. Övriga fiskar finns inga begränsningar på mer än att det är husbehovsfiske som gäller.
Allkort 300 kr: Är personligt och gäller det kalenderår det är löst. Det är tillåtet att fiska med handredskap, 1 st långrev ( högst 100 krok) , 1 st mjärde, 10 st angeldon. Det är tillåtet att fiska med upp till 2 nät under perioden 15 september – 31 december. Minsta maskstorlek på näten ska vara 60 mm. Näten får vara upp till 30 meter långa/st. På ett allkort är det tillåtet att ta upp högst 15 gösar. Övriga fiskar finns inga begränsningar på mer än att det är husbehovsfiske som gäller. Alla fasta fiskeredskap ska märkas med namn och ett telefonnummer där ni kan nås..Minsta maskstorleken på nätet är 60 mm

Neue Fischerei-Bestimmungen am Östra Örten ab April 2016

Netzfangverbot vom 1. Januar bis 15. September
Angelverbot im Östanåsbach und nicht näher als 100 Meter von der Bachmündung
Die Maschenöffnung des Netzes max. 60 mm
Mindestmaß von Zander 45 cm
Max. 2 Zander pro Tagesangelkarte
Max. 15 Zander pro Jahr ( Jahreskarte, Allkarte und Mitgliedskarte)

Gädda, gös, lake, abborre är fiskar som trivs i Älvsbackas vatten. Här runtomkring har sportfiskarna stora möjligheter att få napp. Oavsett om du är nybörjare eller söker lite större utmaningar, i Älvsbacka finns något för alla. Du fiskar i Gräsmången, en relativt stor och djup sjö eller i den lilla ganska grunda Lersjön eller Östra Örten, en stor och på sina ställen ganska djup sjö. I skogarna finns de vackra tjärnarna.


Resultat från Gösnatta 29 juni 2013

1. Emil Svensson 2580 g
2. Andreas Norlén 2480 g
  Erik Eriksson 2480 g
     
Utlottningspriserna gick till
  Ulf Gustavsson
Henrik Wallinder
Fredrik Carlsten
Kjell-Åke Lundström
Henrik Johansson
Hampus Johansson
 Bild: Lars-Olof Edholm


 

Från Fyrbo har du utsikt över sjön Gräsmången med sitt kristallklara vatten. Här är det grov gädda och abborre som gäller. Prova beten med naturliga färger såsom grönt och blått på sommaren och lite djärvare, orange till exempel, på vår och höst.

I södra änden av sjön rinner
Östanåsån ut och landar efter ca 3 km i Lersjön. I ån råder för närvarande fiskeförbud.

I Lersjön med humusfärgat och lite grumligt vatten har metaren goda möjligheter till ett givande fiske efter mört, brax, sarv och abborre. Givetvis finns även gädda och som grädde på moset: gös. Prova beten med lite djärvare färger som gult, orange eller rött, som syns väl i vattnet.

     
I sjöns södra ände kommer du ut i Östra Örten genom ett 50 m brett sund. Örten skiftar mycket, från steniga djupbranter till lummiga vassvikar.
I de norra delarna runt badplatsen och kyrkan är sjön grund med flera spännande grundtoppar, där både gädda, gös och abborre trivs. Längre söderut i sjön blir det djupare med rejäla branter att fiska av. På sommaren när vattnet är uppvärmt får du inte glömma att även prova ute på frivattnet där gädda och gös jagar småfisk som simmar nära ytan, jättespännande under varma sommarnätter. Klicka här angående fiskekort till Östra Örten
 
     
 

Oerhört vacker är Svarttjärn, med inplanterad ädelfisk. Svarttjärn sköts av Fiskeklubben Nymphen kontakta klubben för mer information angående fiskekortsregler etc.

     

Vägbeskrivning till Älvsbacka:

Älvsbacka i
              Sverige!

 

 

Välkomna!

Gösnatta Fisketävling!


Resultat 2012

1. Mikael Hall Forshaga 3 440 gram Pris: Presentkort + vädergubbe med fiskespö
2. Stefan Norlén Forshaga 1 980 gram Pris: Presentkort + vädergubbe med fiskespö
3. Andreas Ottosson Munkfors 1 860 gram Pris: Presentkort + vädergubbe med fiskespö

Utlottningspriser
1. Pelle Elfgren Molkom Pris : vädergubbe med fiskespö
2. Hasse Johansson Älvsbacka Pris : vädergubbe med fiskespö
3. Edvin Karaga Karlstad Pris : vädergubbe med fiskespö
4. Anders Eriksson Molkom Pris: Komfortabelt grillspett
5. Magnus Wallinder Forshaga Pris: Komfortabelt grillspett

Ett stort tack till Lavanya Jansson som skänkt Vädergubbarna som var gjorda av en farbror från Malung. Tack också till Sune Wallström som bidrog med mynningsladdaren i form av en pistol. Dessutom ett Tack till alla deltagare och våra egna eldsjälar som gör den här härliga upplevelsen möjlig.

Mvh.
Östra Örtens Fvof / Leif B

 

 

 

 

 


 

Copyright © 2022 Älvsbacka

kontakta: webbansvarig